Meny Lukk

Når bør man få valpen

Generelt er våren den beste tiden å få en valp på. Da er temperaturen såpass at valpen tåler å være mye ute, det er også lett å ta med hunden ut i nye omgivelser og for å møte andre hunder og -eiere. Renslighetstreningen går mye enklere når man ikke trenger å kle på seg før man løper ut.

Det viktigste med valg av tidspunkt er muligheten til å ta seg fri i perioden rett etter man har fått hunden. En åtte uker gammel valp kan ikke være hjemme alene, og man trenger flere uker på å venne hunden til å være alene bare i noen få timer.

Det anbefales å ikke la valpen være alene en hel arbeidsdag før det har gått flere måneder. Ta derfor så lang ferie som mulig når du får valpen, og sørg for at valpen får lufting og selskap iallfall deler av dagen når ferien er over. Noen heldige mennesker arrangerer det slik at de tar valpen med på jobb frem til den er stor nok til å være hjemme alene en hel arbeidsdag.

Når dette er sagt, så er det sjelden man får velge tidspunkt dersom man har krav til rase, foreldredyr og/eller oppdretter, men det blir født mange valper på våren og sommeren, så sannsynligheten er stor for at en valp er leveringsklar tidlig sommer eller høst. Og av erfaring så går det helt fint å få valp i november også!

Publisert iFør man får hund

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.