Meny Lukk

Hjelp, vi skal ha valp! Eller?

For at hundeholdet skal bli best mulig, både for hund og eier, er det mange hensyn og vurderinger som må tas på forhånd. Først og fremst bør man sette seg inn i hva det vil si å ha hund, og spørre seg selv og familien kritiske spørsmål for å avgjøre om man egner seg som hundeeier.

Hvem skal ha hovedansvaret for hunden? Dette er lurt å avgjøre på forhånd slik at èn har ansvaret for å sørge for at hundens behov dekkes på beste måte. Det beste er at hovedansvaret faller på en av de voksne i familien, men det er ingenting i veien for at barna får ta de delene av ansvaret som de er modne nok til å klare dersom det til enhver tid finnes voksne tilstede som passer på at alt går rett for seg.

Andre spørsmål en bør stille seg er: Er man villig til, eller har man mulighet til, å gi hunden nok stell, oppmerksomhet og trening? Selv etter en slitsom arbeidsdag? Hva med å stå opp midt på natten, kanskje opptil flere ganger, fordi hunden må ut? Eller alle de parene med de beste skoene som går tapt til skarpe valpetenner? Høres dette fristende ut? Sikkert ikke, men det er en del av det å ha valp. Den gode nyheten er at det også følger mye positivt med å ha hund. Man får en trofast kamerat, både på tur og hjemme. Underholdning, lek og kos følger også med. Og ikke minst, det er sunt for både kropp og sjel.

Publisert iFør man får hund

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.