Meny Lukk

Til sist, er du virkelig klar for oppgaven?

Tenk over dette før du bestemmer deg for alvor:

Å være valpeforelder er en viktig og krevende jobb. Valpen skal bli stueren, og det vil si at du må ut med hunden hver gang den har lekt, spist eller sovet, og ofte også midt på natten. De første ukene er det ikke uvanlig at valpen må ut opptil tjue ganger i døgnet. Den vil trenge mye oppfølging og aktivisering for ikke å gå løs på inventaret. Den vil trenge miljøtrening i form av turer til nye steder, møte nye mennesker og hunder, ta bussen, kjøre bil, ta tog mm. Valpen må også lære seg skikk og bruk i familien sin. Og ikke minst, i løpet av det første og andre året går hunden igjennom flere modningsfaser som kan være problematiske når hundene plutselig glemmer alt den har lært, får fikse ideer om at ting er farlig ol. Dette er hardt arbeid og det er ikke uten grunn at de fleste hunder som omplasseres er rundt ett år.

Det å ha hund er et stort ansvar, og noen raser lever veldig lenge. Man bør ikke bare hoppe i det, men heller tenke seg nøye om før man handler.

Dette kan nok høres skremmende ut, og det kan det til tider også være. Men hvis man tar en dag av gangen, forbereder seg skikkelig på forhånd, og i tillegg har en god porsjon humoristisk sans, bør det gå bra.

Og husk; det er ingen skam å snu nå, før du får valpen.

Publisert iFør man får hund

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.