Meny Lukk

Valg av oppdretter

Det finnes seriøse oppdrettere og det finnes mindre seriøse oppdrettere. Dette er lurt å ha i bakhodet når tiden for å velge ut en valp, både fordi du kan bli lurt og fordi det er nyttig å ha et godt forhold til oppdretteren sin. En dyktig oppdretter hjelper valpekjøperne sine med informasjon og oppfølging når eieren har behov for det.

En ærlig oppdretter sørger for at kjøperen får en valp som passer, at valpen er frisk ved levering og at avtalen omfatter eventuelle feil på valpen. Snakk med mennesker i raseklubben, med mennesker som har kjøpt valp fra oppdrettere som kan være aktuelle for deg og selvfølgelig med oppdretteren.

Ting som er interessant å vite er kvalitet på forelderhundene, kvalitet på tidligere valper, preging og sosialisering av valpen før den forlater oppdretter, veterinærerklæring på at valpen er frisk ved levering, om valpene er forsikret ved levering, oppfølging fra oppdretter etter at du har fått valpen med hjem, refusjon av kjøpspris ved feil eller sykdom på valpen.

Be gjerne om å få en kopi av en kjøpskontrakt som du deretter får andre til å vurderer for deg, og be om å få besøke oppdretteren for å se på forholdene. Når du prater med forskjellige mennesker vil de sannsynligvis ha forskjellige oppfatninger om oppdretteren, bruk derfor sunn fornuft og magefølelsen når du tar det endelige valget.

Publisert iFør man får hund

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.