Meny Lukk

Valg av valp i et kull

Oppdrettere opererer ofte med «ventelister» på valper og da spesielt på valper fra populære foreldre eller av sjeldne raser. Derfor er det en viss mulighet for at du ikke er så heldig at du får velge din valp selv. Hvis du derimot er så heldig at du selv får velge, bør du tenke nøye over hva slags hund du ønsker og velge valpen ut fra disse ønskene. Dette er spesielt viktig dersom hunden skal brukes til noe utover det å være en ‘vanlig familiehund’. Men også når man velger en familiehund, bør man også være kritisk til hvilken valp man velger.

Generelt kan man si at valpen bør være interessert i mennesker, virke trygg og frisk, ikke reagere med redsel på relativt vanlige lyder og avreagerer raskt dersom den blir skremt, og virke våken og interessert i det som foregår. Legg merke til hvordan valpen takler håndtering, om den reagerer med protest, redsel, eller godtar det uten redsel eller kamp. Se på hvordan valpen leker med de andre valpene. Virker den tøff, engstelig eller avbalansert?

Ved å se på slike ting vil du få et visst inntrykk av hva slags personlighet du har med å gjøre. Når du henter valpen sjekker du det samme på nytt, og spesielt at den virker frisk. Klare øyne, normal avføring, fin pels og passe hold er tegn på at valpen er i god form.

Ta gjerne med deg en person som vet hva han/hun skal se etter eller be oppdretteren om hjelp.

Publisert iFør man får hund

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.